GÖNÜLLÜLÜK nedir?
Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık beklemeden ve bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi veya yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, kendi isteği doğrultusunda bir toplumsal girişim ya da bir sivil toplum kuruluşu (STK) bünyesindeki etkinliklere destek olması biçiminde tanımlanabilir.

Derneğimizde “GÖNÜLLÜ” olabilmek için…
Bireylerin,
– 18 yaşını bitirmiş olması,
– En az lise mezunu olması,
– Derneğimizin vizyon ve misyonunu benimsemiş olması gerekmektedir.

Neden ÖÇED Gönüllüsü Olmalıyım?

Yapılan araştırmalara göre her 59 çocuktan birinin otizmli olduğu tahmin ediliyor. Fakat biz hayatın içinde bu çocukların nadiren karşılaşıyoruz.  ÖÇED görevlisi olarak bu çocuklarımızın hayatın içinde daha fazla yer almasını sağlayabilir, dünyalarını daha iyi tanıyabilir, onlara ve ailelerine destek olabilirsiniz.

Nasıl ÖÇED Gönüllüsü Olurum?

ÖÇED gönüllüsü olmak çok kolay. Bize göndereceğiniz, kendiniz hakkında bilgi veren kısa bir e-posta ile sizi gönüllü listemize ekleyebiliriz.

Adınızı, soyadınızı, kaç yaşında olduğunuzu, hangi şehirde yaşadığınızı ve iletişim bilgilerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır.  Hangi projelerde yer almak istediğinizi ya da aklınızda geliştirmek istediğiniz bir projeniz varsa onu yazmayı unutmayın.

Daha önce özel çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yer almadıysanız, gönüllümüz olarak neler yapabileceğiniz konusunda biz de sizi yönlendirebiliriz.

Bireysel Gönüllü Olun

Bireysel gönüllümüz olarak bize etkinliklerimize destek olabilirsiniz. Tek başınıza fark yaratabileceğiniz ve katkı sağlayabileceğiniz alanları merak ediyorsanız:

  • Bireysel gönüllümüz olarak bize etkinliklerimize destek olabilirsiniz.
  • Katıldığımız seminerlerde, eğitimlerde ve düzenlediğimiz gezilerde beraber çalışabiliriz.
  • Etkinliklerimizde bize destek verebilirsiniz.
  • Otizmli çocuklara yönelik sanat faaliyetlerimizde bize destek verebilirsiniz.
  • Kısa film ve kitap çalışmalarımızda gönüllü proje koordinatörümüz olabilir ve bizi yönlendirebilirsiniz.
  • Okullarda derneğimizin tanıtılması, gelişimsel farklılıklar konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi konusunda destek çalışmaları yapabilirsiniz.
  • Yurtdışındaki otizmle ilgili yayınlanmış otizm hakkında haber, makale, video gibi kaynakların taranması ve dernek ile paylaşılması konusunda yardımcı olabilirsiniz.
  • Çocuklarımızın özel eğitim gereksinimlerini sağlamak için bağışçımız olabilir ve aldıkları burslarda katkı sağlayabilirsiniz.

Kurumsal Olarak Gönüllü Olun

  • Çocuklarımızın için aktivite ve etkinlik önerilerinde bulunabilir veya beraber bir etkinlik düzenlememiz için bizden destek isteyebilirsiniz.
  • Kurumunuzda otizm farkındalığı yaratmak için otizmli birey annesi ve uzmanımızdan oluşan ekibimizle sizin için bir seminer düzenlememizi talep edebilirsiniz.
  • Çocuklarımızın özel eğitim gereksinimlerini sağlamak için bağışçımız olabilir ve aldıkları burslarda katkı sağlayabilirsiniz.

DEĞERLERİMİZ…

Şeffaflık

Çalışmalarımız ile ilgili her zaman hesap verebilirlik ilkesini gözetiriz.

Dayanışma

Birey topluluk ve organizasyonlarla iletişim dayanışma içinde olmaya gayret gösteririz.

Barışçıl Tutum

Kavgacı ve kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınırız.

İyimserlik

Yayınlarımızda ve paylaşımlarımızda olumlu mesajlar dengesini kurmaya gayret ederiz.

Tarafsızlık

İlkelerimiz sınırları içinde tüm birey, topluluk ve organizasyonlara karşı tarafsızlığımızı koruruz. Siyasi görüş ve duruşlar arasında ayrım yapmayız, taraf olmayız.

 

Error: Contact form not found.

Save

Save

Save

Save