Elveda Otizm Kitabı 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında

Elveda OtizmÇevirisi derneğimiz tarafından yapılan ELVEDA OTİZM kitabı 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında okuyucusu ile buluşuyor.

Epsilon Yayınevi tarafından birinci baskısı Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen kitabımızın konusu ve ön kapak yazısını aşağıdan okuyabilirsiniz.

Epsilon standından satın almayı unutmayınız..

İnternet üzerinden satın almak isterseniz : http://www.dr.com.tr/Kitap/Elveda-Otizm/Leean-Whiffen/Edebiyat/Dunya-Gunluk-Ani/urunno=0000000636853

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 7 – 16 Kasım tarihleri arasında hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü olan 16 Kasım Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.

Kitap ön sayfa ve arka kapak açıklaması: 

Terapinin maliyeti 30.000 dolardı. Hayatlarımızı ve tüm birikimimizi, oğlumuzu iyileştireceğinden emin bile olmadığımız bir şey için ipotek altına alacaktık. Ama zaman daralıyordu; ne kadar uzun süre beklersek, oğlumuzu kabuğundan çıkarmamız o kadar zor olacaktı. Biz bu masrafları nasıl karşılayacaktık? Biz bu masrafları nasıl karşılamazdık?

Bir ailenin otizmle sıra dışı mücadelesinin anlatıldığı bu kitapta, Leeann Whiffen çocuğunu kaybetmekten korkanların sesi oluyor, onu tekrar kazanmak için mücadele ediyor ve oğlu Clay’in semptomlarını hafifletecek tedavileri keşfediyor.

Whiffen ailesinin bu yolda yürürken karşılaştığı zorlukları ve bir çocuğun başına gelebilecek en büyük zorluklardan biriyle nasıl savaştıklarını göreceksiniz.

ÖN SAYFA

Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği, özel eğitim alanında kaynak azlığından yola çıkarak çeşitli kaynakları da Türkçeye kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu kitap bir ailenin umutla yaşayıp, tedaviyi bulma hikayesini anlatıyor. Leeann Whiffen’in Applied Behavior Analysis (ABA) yani Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) ‘ne inancını ve otizm spektrum bozukluğu tanısı almış oğlundaki ilerlemeyi bir solukta okuyacaksınız.

Otizm spektrum bozukluğu, dil gelişimini, iletişimi, sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Çoğu hastalıktan, örneğin down sendromundan daha yaygındır. Kitabın yayınlandığı 2009 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Hastalıkları Kontrol Merkezi verilerine göre otizm görülme sıklığı 150 çocuktan 1’di. 2014 yılındaki rapora göre otizm görülme sıklığı 68 çocukta 1 olarak bildirilmiştir. Otizm spektrumu çok geniştir. Spektrumun hemen başında olup otizmi rahat atlatan çocuklar var, spektrumun sonunda olup otizmi çok zor geçiren çocuklar var. Bu farkı bildirmesi açısından da kitapta geçen hikaye önem taşımaktadır.

Bu kitabın hikayesi gerçek bir yaşantıdır. Ailelerin, öğrencilerin, eğitimcilerin ve ruh sağlığı profesyonellerin mutlaka okuması gereken bir çalışmadır. Özel eğitim alanında çalışmaya yeni başlayan eğitimciler ile çocuklarına yardımcı olmak isteyen ailelere, ABA (UDA) ile öğretme sürecinde ayrıntıların önemini aktaracak bir çalışmadır.

Bu kitabın baskısında katkıda bulunan “epsilon yayınevine” teşekkür ederiz.